Dango Yapımı Sayfaya git: 1, 2, 3, 4, Sonraki |
Yazar
Mesaj
Dango dediğimiz şey bir tür Japon tatlısı olup SM 104. bölümde de yer almaktadır. (Usagi,Mamoru,Haruka, Michiru ve Chibi-Usa bi tapınağa gitiş ve kendilerine dango ikram edilmişti. hatta Cihibi-Usa yanlış yemişti dangosunu )
Gelelim yapımına=
Malzemeler:
- 1 tencere
- 1 kaşık
- 1 süzgeç
- Bambu şişleri (bambu şiş bulamayacaklar için altarnatif bizim çöp şişler var, mangalda kullandığımız )
- 1 su bardağı tatlı pirinç unu
- 1/2 su bardağı su
- Tencerede kaynatmak için su (musluk suyu da olur )
- Soya sosu veya tatlı fasulye ezmesi (tatlı fasulye ezmesinin neye benzediği hakkında bi fikrim yok, ayrıca soya sosu bulmak daha kolay )
Talimatlar:
1_ Tencereye su koyun ve kaynatın.
2_Su ve pirinç ununu güzelce yoğurun.(fazla değil, hamur kulak memesi kıvamında olmalı.)
3_Hamurdan küçük bir parça koparın ve yuvarlayarak çapı 1.5 cm olan bir top oluşturun. Aynı işlemi hamurun tamamına uygulayın.
4_Hazırladığımız dango toplarını bir kaşık yardımıyla kaynayan suya yavaşça bırakın. (Basket atar gibi değil suyu sıçratmadan )
5_Dango topları suyun üstünde yüzmeyene başlayana kadar kayantın. Daha sonra(suyun üstüne çıktıklarında) pişmeleri için 1 dk. kadar daha kaynatın.
6_Bir tanesini ikiye bölerek dangoların pişip pişmediğini kontrol edin.(İçinin pişmiş olduğundan emin olun.) (İkikye kestiğiniz dangoyukontrol amaçlı yiyebilirsiniz ama Usagi gibi bütün dangoları bitirmeyin )
7_Süzgeç yardımıyla dangoları sudan çıkarın ve bmbu şişlere dizin.(Her şişe 3-4 dango, daha fazla değil.) Daha sonra yapmış olduğunuz dangoları soya sosu veya tatlı fasulye ezmesi ile servis edin.
8_Afiyet olsun. ^_^
Edit: Dangoları Haruka ve Michiru gibi ikiye bölerek yiyeceksiniz, Chibi-Usa gibi ağzınıza bütün atmayın (aile ortamında istersen çubuğu da ye. ama Japon misafirin yanında rezil olmamak için ikiye bölmek şart )
bulduğum sitede ingilizeydi, ben de çevirdim kısmen alıntıdır
EFSUN ÖĞRETİSİ ve KADİM SÖYLEV fanı
Efsane serisi '' ZAİNİN & PALOMİTA '' fanı
domo arigatoo gozaimasu NQS ^_^
Bu mesaja teşekkür edenler (7 kişi): Usagi-Chanxx, mako, hotaru-tomoe, peruru, zac_efron, _alis_, Gama_Sennin
Süper anlatım olmuş teşekkürler. ^^ Animelerde hep görüyorum bide buna çukulata sosu tarzı bi sos ekliyorlar kahverengi falan hep canım çekiyordu artık bende yapabilirim kolaymış Ama o prinç ununun kıvam tutturmak zor olsa gerek hamur olma ihtimali de var Valla bunları top top ağızlarına atıyorlar ben çok gördüm Heycanlandım yapıcam bi ara yay!
Why do we fall, Bruce?
Spoiler:
Saffiru yazmış:
heheh, bulurum ben öyle, boşuna net kurdu demiyolar bana
bu arada bizim ülkemizde tatlı pirinç unu pek satılmıyo arkadaşlar, normal pirinç unuyla da o kadar güzel olmayabilir,haberiniz olsun
EFSUN ÖĞRETİSİ ve KADİM SÖYLEV fanı
Efsane serisi '' ZAİNİN & PALOMİTA '' fanı
domo arigatoo gozaimasu NQS ^_^
Japonlar suşi de seviyo ama bilemicem tat ve beğeni meselesi
Jeremy bu kadar tatlı olma! Bebeğimi gölgeliyorsun:(
Dünyamın 8. harikasına giden yol...
1. sayfa (Toplam 4 sayfa) [ 60 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |