20 Haziran 2009 - Eski Yazının Sırrı (Oyun) Sayfaya git: Önceki, 1, 2, 3, 4, Sonraki |
Yazar
Buradaki hiyerogliflerin hepsi bir harfi ifade ediyor ama eski Mısır Alfabesi ya da Bilgisayar Fontunun yazılışına göre belirlenmedi. Yani sadece simgesel olarak ifade ediliyor. Hiç fontunu aramakla uğraşmayın XD
Sailor Moon / Sailor Venus Fan Sitesi
Forum Kuralları | İstek - Şikayet Kutusu
venüs prensesi yazmış:
Kaynaktan şüpheleniyorum ben
~Silver Heart~ yazmış:
O google sadece tek kelimeye duyarlı ondan 4. kutuda çözümün son aşaması var. Ama bunu ancak google'dan aktif ediyorsunuz.
Mamoru yazmış:
orada da yazmıyor ki xD
inş etkinliğin bitimine kadar zamanım olur merak ettim baya neymiş bu o.O
edit: birşeyler sallamadan gitmeyeyim xD
"sonsuzluk" mu? xD
Mamoru yazmış:
o halde önce temizle butonunun duyarlı olduğu sayıyı bulmamız gerekecek.
kaynak için teşekkürle mamoru-sama!
ama aklımdaki tüm formülleri uyguladım öyle sonuçları çıkardım kixD hala bulamıyorumxD
mamoru-sama bizim takıma gelsin FC!
Eternal Moon yazmış:
Güzel atıyorsunuz da, kanıt olmadan nasıl kabul edebilirim ki bunu. 4 basamaktan oluşan bir çözümü var. Bu basamakları yazmanız gerekiyor. Sonuçta oyundaki amaç ipuçlarını bularak sonuca ulaşmak. Direkt ALFABETİK, SONSUZLUK diyerek alfabedeki 9 harfli her kelimeyi sallayabiliriz. Değil mi ama?
Dolayısıyla direkt çözümü kendiliğinden bulanlar öneride bulunsunlar. Eğer kelimeyi biliyorsanız nasıl çözüldüğünü de biliyorsunuz demektir ^^
oyunu açar açmaz ilk kaynağa baktım ama hala bir şey bulamadım. neresi göümden kaçıyor acaba
imza by Daydream *-*
Spoiler:
°•.•°•.Girugamesh (ギルガメッシュ) Türkiye.•°•.•°
İlk önce kaynaktan, divclasslardaki sayılara baktım. d2 p2, 2 -5, 2-9 ve 2-3 bunların sonlarındaki sayıları yazınca google da "wygiwys" bu yazı beliriyor. Bunu araştırınca "Suskun" yazısı çıkıyor. Sonra gene kaynağa baktığımızda. Yeni bir gif beliriyor. Spacer.gif diye.
Onda da en baştaki simgelerden altısı görünüyor. Bunlar suskunu ifade ediyor. Ondan sonrası
Sonsuzluk =))
Onda da en baştaki simgelerden altısı görünüyor. Bunlar suskunu ifade ediyor. Ondan sonrası
Sonsuzluk =))
Evet, prenses serenity doğru gidişatı bulmuş. Bu durumda artık sır mır kalmadı
Çözüm Yolu:
1. Sayfa kaynağında class="" tagları içindeki p ile başlayan 4 kutunun sayısal değeri sol alttaki şifre bölümüne yazılır.
2. Şifre yazıldıktan sonra Google Arama kutusunda bir kelime görünür ve bunu arattığınızda 4. kutuda SUSKUN kelimesi görünmeye başlar.
3. CTRL + A ya bastığınızda bulmaya çalıştığımız kelimenin altında gizli bir hiyeroglif daha olduğunu görürüz. SUSKUN = oradaki resim demektir.
4. Bu durumda aradığımız kelimenin S-NSU--UK olduğunu görürüz. Bundan sonrası onu anlamlı bir kelimeye tamamlamak "SONSUZLUK"
Aslında bu kelimeyi Eternal Moon daha önceden söyledi. Ama dediğim gibi kanıt gerekliydi, p_sere nin tarifi yukarıdaki çözüme uyuyor. Dolayısıyla ödül onun. Kutlarım sere ^^
Çözüm Yolu:
1. Sayfa kaynağında class="" tagları içindeki p ile başlayan 4 kutunun sayısal değeri sol alttaki şifre bölümüne yazılır.
2. Şifre yazıldıktan sonra Google Arama kutusunda bir kelime görünür ve bunu arattığınızda 4. kutuda SUSKUN kelimesi görünmeye başlar.
3. CTRL + A ya bastığınızda bulmaya çalıştığımız kelimenin altında gizli bir hiyeroglif daha olduğunu görürüz. SUSKUN = oradaki resim demektir.
4. Bu durumda aradığımız kelimenin S-NSU--UK olduğunu görürüz. Bundan sonrası onu anlamlı bir kelimeye tamamlamak "SONSUZLUK"
Aslında bu kelimeyi Eternal Moon daha önceden söyledi. Ama dediğim gibi kanıt gerekliydi, p_sere nin tarifi yukarıdaki çözüme uyuyor. Dolayısıyla ödül onun. Kutlarım sere ^^
vay canına süpersin prenses serenity tebrik ederim.
imza by Daydream *-*
Spoiler:
°•.•°•.Girugamesh (ギルガメッシュ) Türkiye.•°•.•°
2. sayfa (Toplam 4 sayfa) [ 49 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |