onigiri nasıl yapılır? (tarif) |
Yazar
Mesaj


1) Arkadaşlar şu annelerimizin "Dolmalık Pirinç" olarak tabir ettiği şu "Küçük Taneli" pirinçlerden alıyoruz. Miktarı artık kişi sayısına göre göz kararı belirleyeceksiniz.
2) Pirinci durulamadan direk mikrodalga fırında pişirebilir ya da başka bir kaynakta da gördüğüm gibi 20 dk boyunca tuzlu suda haşlayabilirsiniz. Bu işlem bittiğinde pirinci "ılıklaşana kadar" bekletiyoruz.
3) Pirincimiz hazırlanırken bizde bir kaseye biraz su koyuyoruz ve içine aşırıya kaçmadan bi miktar tuz atıyoruz. Onigiri yaparken ellerimizi bu suya batıracağız ve onigiriyi öyle yapacağız. Bu tuzlu su onigirinin yapışmasını kolaylaştıracaktır arkadaşlar.
4) Tuzlu su ve pirincimiz hazır olduktan sonra artık en zor kısma geldik. ^0^ Ellerimizi tuzlu suya batırıp çıkartıyoruz ve avcumuzu kaplayacak kadar pirinci elimize alıyoruz.
5) Onigirinin içine tercihimize göre sebze veya et türevi şeyler koyabiliriz arkadaşlar. İçine koyacağımız şeyleri minik minik parçalar halinde kesiyoruz ve içine yerleştiriyoruz.(Aşırı küçültmemek kaydıyla blender'la da yapabiliriz.)
6) Benim tariflerde görebildiğim kadarıyla onigiri en güzel koserve ton balığı ve mayonez karışımıyla gidiyor.
7) Elimizdeki pirincin içine küçük bir miktar iç koyduktan sonra (tıpkı içli köftedeki gibi) kapatıyor ve şekil vermeye başlıyoruz. Şekil verirken dikkat etmemiz gereken en önemli şey onigiriye nazik davranmak. Eğer çok sıkarsanız falan dağılıyormuş bu meret arkadaşlar.
Şekil verirken kasıpta Eyfel Kulesi falan yapmaya kalkmayın. Aşağıya 3 farklı şekil vermeyi gösteren bir resim koydum. Oraya bakın. Hatta ve hatta şu annelerimizin biz küçükken kullandıkları kurabiye kalıpları vardıya, o kalıplar tuzlu suya batırıp çıkarıp onun içinde bile şekil verebiliriz.
9) Son olarak arkadaşlar onigiriyi süsleyebiliriz. Japonlar Sushi'de kullanılan deniz yosununu falan etrafına sarıyorlarmış fakat biz Türk'üz marul arasına koyup yiyebiliriz bile.
10) Herneyse işte bütün işlemler bittikten sonra onigirimizi buzdolabına kaldıralım ve soğutalım arkadaşlar. soğuduktan sonra da hapur hupur götürürüz.
(Ç)alıntı


Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): Usa/EzGİ, MaiMai
Denemeyi planlıyorum
Paylaşım için teşekkürler 


Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): hotaru_zezo
Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): sailor chibi chibi moon
Perşembe yaptım ilk onigirilerimi ( devasa onigiriler ). Kaseye ılık su doldurup içine tuz atın. Su ılık olsun tuz iyice çözünsün.
Tadına gelirsem, pirinci sıcak tüketmeye alışık olduğumuz için ılık hatta soğuk onigiri yemesi biraz tuhaf. Buz gibi lapa pirinç pilavı yiyoruz resmen
Ama 1 2 tane yedikten sonra alışıyorsunuz. Hatta yanına çeşitli soslar da yapılabilir onlara bandırıp yemesi lezzetini arttıracaktır. Üçgen şeklini vereyim diye çok uğraştım ama çoğu yamuk oldu. resimlerini bulursam eklerim mesajıma
Not: Yosundan et, balık, denizürünlerinden nefret eden ben alternatif olarak asma yaprağı kullandığımı söylesem mi
Tadına gelirsem, pirinci sıcak tüketmeye alışık olduğumuz için ılık hatta soğuk onigiri yemesi biraz tuhaf. Buz gibi lapa pirinç pilavı yiyoruz resmen


Not: Yosundan et, balık, denizürünlerinden nefret eden ben alternatif olarak asma yaprağı kullandığımı söylesem mi


Jeremy bu kadar tatlı olma! Bebeğimi gölgeliyorsun:(
Dünyamın 8. harikasına giden yol...


Zor değilmiş aslında ama alışık olmak lazım .Üçgen şeklini vereceğim diye çok uğraştım ama maalesef
Bir de küçük pirinç kullanılması lazımmış benim kullandığım pirinçlerin maşallahı vardı
Süslemeyi hiç beceremedim saç göz kaş maş yapaym dedim bastırıyorum bastırıyorum geri düşüyor sonra sinirlenip sert bastırınca puff.. darmaduman oluyor
Soğumasını beklemeden yemeyi tercih ederim.(yaparken arada götürdüm tabi öyle daha lezzetliyli^^) içine sevdiğimiz, pilavla yakıştırdığımız şeyler konursa daha da lezzetli olur gibi. Ben patatesli bir karışım hazırladım ( patatesi çok sevdiğimden onigirinin tadı kötü olsa dahi yiyebileyim diye
) orjinalinde en çok yakışanlardan biri mayonez+ton balığı karışımıymış. Bir daha yaparsam yoğurt ve salatalık kullanacağım. Yosun yerine ne kullanabilirim diye düşündüm Bir yerde birinin kimbap yaparken yosun yerine asma yaprağı kullandığını okumuştum. Sırf şık bir görüntü katsın diye ben de kullandım. Boyutlarına bakmazsam sevimli olmuşlardı ya bir de süslemeyi becerebilseydim
Babam ve kardeşim yanaşmadılar ama annemle biz afiyetle yedik. Bir dahaki sefere daha güzel işler çıkaracağımı umut ediyorum. Annem yosunu merak etti belki bulup alıp onla da deneyebilirim.(umarım kokmuyordur
)
Not: Antenli şeyin bana göre ön size göre arka kısmında epey süsleme emeği var. Ama biraz korkutucu görünüyordu çevirdim ben de






Spoiler:
Not: Antenli şeyin bana göre ön size göre arka kısmında epey süsleme emeği var. Ama biraz korkutucu görünüyordu çevirdim ben de


Jeremy bu kadar tatlı olma! Bebeğimi gölgeliyorsun:(
Dünyamın 8. harikasına giden yol...
Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): MaiMai, *rol tanrısı*




Balım çok güzel yapmış. Çok sevimli duruyor; ancak tadı hususunda benimde şüphelerim var.
Bir de ben onigiri'yi hep tatlı sanıyordum

Bir de ben onigiri'yi hep tatlı sanıyordum


he's like fire and ice and rage. he's like the night and the storm in the heart of the sun. he's ancient and forever. he burns at the centre of time and can see the turn of the universe and... he's wonderful.



Denemek amaçlı azıcık yapayım dedim, ama şekil vermesi ne zor ya
En son mutfağa girdiğimde hoş şeyler olmamıştı o yüzden biraz çekindim ama Allahtan bir şeyleri yakmadan onigiri yapmayı becerdim
Tadı da fena değil, pilavı seven biri olarak söylüyorum ^-^
Teşekkürler tarif için ♥

En son mutfağa girdiğimde hoş şeyler olmamıştı o yüzden biraz çekindim ama Allahtan bir şeyleri yakmadan onigiri yapmayı becerdim

Tadı da fena değil, pilavı seven biri olarak söylüyorum ^-^
Teşekkürler tarif için ♥

İki gün önce yaptım ben de >.<
Bir bardak pirinçten 4-5 tane çıktı yine iyi asdfsd
Mayonez sevmeyen biri olaraktan sadece ton balığının da işlev gördüğünü söyleyebilirim
Bir bardak pirinçten 4-5 tane çıktı yine iyi asdfsd
Mayonez sevmeyen biri olaraktan sadece ton balığının da işlev gördüğünü söyleyebilirim

Spoiler:

imza için vinvin'e, ikon için de michiru-chan'a teşekkürleer <3

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 13 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |