Sailor Moon Crystal 12. Bölüm Tartışma |
|
Yazar
http://www.nicovideo.jp/watch/1418880637
Bölüm hakkında yorumlarınızı belirtebilirsiniz..
http://www.nicovideo.jp/watch/1418880637
Bölüm hakkında yorumlarınızı belirtebilirsiniz..
Myanimelist:
http://myanimelist.net/animelist/Sensou
Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): esmeraude
Bu bölüm biraz farklıydı mangasından. Queen Berly'i Venüs öldürüyordu mangasında ama Crystal'de yine Venüs'e bu görevi vermemişler. Eski serisinde de vermemişlerdi. Usagi öldürdü doğal olarak. Birde Mamoru Venüs'ü kaçırıyor kılıçla beraber, Usagi de peşlerinden gidiyordu o sahne de yok. Sadece Usagi Mamoru'nun peşinden gidiyor. Daha iyi mi oldu kötü mü oldu bilemem lakin mangasından farklı olması bu sahnelerin canımı sıktı açıkcası. Tamamen aynı olsaydı iyi olurdu diye düşünüyorum. Son sahneye gelirsek Usagi'nin ilk önce Mamoru'yu sonra kendini öldürmesi bu kadar güzel olabilirdi. O sahnede mangasında yaşadığım duyguyu yaşadım. Çizimler eleştiriler karşısında iyileşmiş artık bi teknik hata göremedim. 13. bölüm sezon finali artık. İnşallah yine mangasından farklı bi şekilde anlatmazlar bazı olayları çünkü bu bölüm az önce belirttiğim sahneler cidden canımı sıktı.
şimdiye kadar ki en dramatik bölümdü. animasyon kalitesi önceki bölüme göre çok daha iyiydi. dört general'in öyküsünü sürenin el verdiği kadarıyla iyi bağlamışlar. eğer dört general ile kızların aşklarına dair geçmişten görüntüler verilebilseydi çok daha iyi olurdu. zaten crystal'in en büyük problemi 24 dakikalık kısa süresi. açılış ve kapanış jeneriği ve dönüşüm sahnelerini de hesaba katarsanız süre çok daha kısalıyor. 12. bölüme gelmesine rağmen karakter gelişimi hala çok sınırlı. çünkü süre çok kısa. hikayeyi mi anlatsınlar yoksa karakterlere daha çok mu değinsinler artık senaristler de karar veremiyor sanki. bütün olaylar bir oldu bittiye getiriliyor. şu ana kadar kristal de beni en çok rahatsız eden bu oldu. eski animenin en büyük artısı işte bu bahsettiğim karakter gelişimi. çünkü karakterlerin rahatlıkla işlenebildiği çok fazla doldurma bölüm var. ayrıca kristal gibi manga ya sıkı sıkıya bağlı olmaması da eski animeye bir özgürlük veriyor. yoksa kötü animasyon kalitesine de, yeni karakter çizimlerine de, cgi görüntülere de çoktan alıştık artık.
bir diğer mesele de manga da ki şiddet sahnelerinin yumuşatılarak verilmesi. kristal'i izleyen en büyük kesim eski animeyi izleyerek büyümüş ve artık bugün yetişkin olan insanlar. sanki küçük çocuklar seyrediyormuş gibi hala bazı olayları yumuşatarak veriyorlar. manga da karnına kılıç saplanarak ölen berly burada kolyesi kırılarak ölüyor. mangasının 9. bölümünde usagi mamoru'nun berly tarafından öldürüldüğünü rüyasında gördüğünde yatağında çıplak olarak uyanıyor. hatta çizimlerde göğüsleri de biraz gözüküyor. ancak anime de pijamalı. bence bunun gibi yumuşatmalar da tam bir hayal kırıklığı.
bir diğer mesele de manga da ki şiddet sahnelerinin yumuşatılarak verilmesi. kristal'i izleyen en büyük kesim eski animeyi izleyerek büyümüş ve artık bugün yetişkin olan insanlar. sanki küçük çocuklar seyrediyormuş gibi hala bazı olayları yumuşatarak veriyorlar. manga da karnına kılıç saplanarak ölen berly burada kolyesi kırılarak ölüyor. mangasının 9. bölümünde usagi mamoru'nun berly tarafından öldürüldüğünü rüyasında gördüğünde yatağında çıplak olarak uyanıyor. hatta çizimlerde göğüsleri de biraz gözüküyor. ancak anime de pijamalı. bence bunun gibi yumuşatmalar da tam bir hayal kırıklığı.
Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): Hell Butterfly
En hüzünlü bölümdü Özellikle Kunzite ve Venus sahnesinde çok üzülmüştüm :'(
Ama bir yerde sinirlendim, Beryl'i Venus öldürmesi gerekliyken Moon öldürdü
Çok fena sinir oldum Usagi'ye olan tüm hayranlığım geçip gitti (Buradan ne kadar sıkı bir Venus fanı olduğum anlaşılır artık )
Ama bir yerde sinirlendim, Beryl'i Venus öldürmesi gerekliyken Moon öldürdü
Çok fena sinir oldum Usagi'ye olan tüm hayranlığım geçip gitti (Buradan ne kadar sıkı bir Venus fanı olduğum anlaşılır artık )
VENUS STAR POWER! MAKE UP!
Minako-chan ^^
Nao & Yuuka ^_^ <3
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 6 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |